DIICOT face percheziții într-un dosar de trafic de droguri

Getting your Trinity Audio player ready...

DIICOT a anunțat că efectuează percheziții în două dosare separate. Primul dosar vizează infracțiunea de trafic de droguri de risc, iar în acest caz, 9 percheziții domiciliare au loc, cu mai multe persoane convocate pentru audieri. Al doilea dosar implică investigații legate de obstrucționarea justiției și infracțiuni legate de droguri, cum ar fi punerea la dispoziție a locuinței pentru consum de droguri, trafic de droguri de risc și mare risc, cu două persoane în calitate de suspecți, conform declarațiilor instituției.

Unul dintre suspecți este investigat pentru infracțiuni legate de obstrucționarea justiției, în timp ce al doilea este investigat pentru trafic de droguri de risc și mare risc, precum și pentru punerea la dispoziție a locuinței în scopul consumului de droguri.

De asemenea, DIICOT a menționat că se fac eforturi pentru reunirea unui dosar aflat în curs de investigare la DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța, în care o persoană este inculpată pentru trafic de droguri de risc.

Conform informațiilor din surse apropiate anchetei, într-una dintre situații sunt implicați indivizi cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, care sunt legați de Vlad Pascu. Acești tineri ar fi fost găzduiți în aceeași locație de cazare și există suspiciuni că ar fi consumat substanțe stupefiante înaintea accidentului. De asemenea, se presupune că un distribuitor de droguri este implicat în această cauză.

Într-o altă situație, este vizată mama lui Vlad Pascu, care este acuzată de infracțiuni legate de obstrucționarea justiției. Potrivit surselor menționate, ea ar fi încercat să șantajeze martorii în legătură cu cazul de consum de droguri în care fiul său este implicat.