Din Japonia la Bucureşti: CIPRIAN MARINESCU dirijează Orchestra de Cameră Radio

Miercuri,  13 aprilie  (19.00), Ciprian Marinescu, care ocupă poziţia de concertmaestru şi solist al Orchestrei de Cameră Harmonious din Osaka – este invitat la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio pentru a dirija un frumos concert Mozart/Mendelssohn. Stabilit de 17 ani în Japonia, artistul român este şi oaspete permanent al Orchestrei Filarmonice Kansai şi a devenit o prezenţă constantă a scenei japoneze de muzică clasică ca solist, dirijor, cvartetist, în cele mai prestigioase săli de concerte din Osaka, Kyoto şi Tokyo. Ciprian Marinescu şi-a construit în Japonia şi o amplă activitate pedagogică, iar în România revine periodic ca invitat al orchestrelor din Bucureşti şi din ţară şi pentru a organiza – de 6 ani – Festivalul "Sărbătorile Primăverii la Oradea".

În concertul de la Sala Radio, muzicianul român va dirija ultima şi cea mai lungă simfonie compusă de Mozart – cea de-a 41-a! – supranumită Jupiter. Programul serii va cuprinde şi Concertul în re minor pentru vioară, pian şi orchestră de coarde de Mendelssohn, interpretat cu participarea violonistei CRISTINA ANGHELESCU– solistă a Orchestrelor şi Corurilor Radio şi a pianistului MIHAI UNGUREANU – director artistic şi solist concertist al Filarmonicii Oltenia, Craiova.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.