Directoarea Colegiului Național de Muzică “George Enescu” demisă după înființarea unei clase fără aprobare

Directoarea Colegiului Național de Muzică ”George Enescu” (CNMGE) din București, Cristina Sebastian, a fost demisă de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), conform informațiilor obținute de Edupedu.ro. Decizia a venit după ce directoarea a înființat o clasă de a V-a fără aprobarea prealabilă a ISMB. În plus, un control al ISMB a relevat mai multe nereguli legate de transferurile și examenele de diferențe.

„În ședința din 25.09.2023, Consiliul de Administrație al ISMB a hotărât eliberarea din funcție a doamnei Sebastian Cristina Ana Maria”, a precizat răspunsul ISMB pentru Edupedu.ro.

Documentele consultate de Edupedu.ro arată că conducerea CNMGE a solicitat înființarea unei noi clase de a V-a la începutul lunii septembrie. Elevii au început școala în această clasă în ciuda faptului că nu exista o aprobare oficială din partea ISMB sau a Ministerului Educației, așa cum este prevăzut de legislație.

Se pare că înființarea acestei clase a fost motivată de faptul că 17 elevi au primit toți calificativul maxim la probele specifice, iar liceul nu a putut să îi departajeze. În plus, existau solicitări din partea unor părinți veniți din străinătate pentru crearea unei astfel de clase.

Totuși, ISMB a confirmat că, până la urmă, clasa a fost aprobată de Ministerul Educației: „Am solicitat Ministerului Educației suplimentarea planului de școlarizare cu încă o clasă după înființare, pentru a asigura dreptul copiilor la educație”, a declarat ISMB.

În prezent, Corpul de control al Ministerului Educației desfășoară verificări atât la liceu, cât și la ISMB.