Director executiv în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, reținut pentru luare de mită

Getting your Trinity Audio player ready...

Dragoș Adrian Iorga, director executiv în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), a fost reținut de procurorii anticorupție. Acesta este acuzat că ar fi luat mită de la subordonații săi. Conform unui comunicat al DNA, Iorga este acuzat de luare de mită, în formă continuată, și de folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Procurorii susțin că, la începutul anului 2021, Iorga ar fi ajutat două persoane să ocupe posturi în cadrul unui proiect derulat prin Organismul Intermediar Regional București Ilfov, oferindu-le subiectele și răspunsurile corecte la un concurs. În schimbul acestui ajutor, Iorga ar fi pretins de la cele două persoane câte 1.500 lei lunar, până la data de 30 noiembrie 2023.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul și biroul lui Iorga, procurorii au ridicat 174.600 lei, 10.000 de dolari, 11.000 euro, lingouri din aur și carduri bancare asociate conturilor în care ar fi fost virate sumele de bani cu titlu de mită.