Directorul Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, Alexandru Anghel, a fost demis din funcție

aeroportbrasov
Getting your Trinity Audio player ready...

Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav a decis joi seară demiterea directorului aerogării, Alexandru Anghel. Motivele invocate pentru această decizie sunt lipsa de comunicare și transparență, neîndeplinirea unor sarcini, precum și acțiuni care au prejudiciat funcționarea aeroportului și chiar au pus în pericol activitatea acestuia.

Anunțul privind destituirea lui Anghel a fost făcut de jurnaliștii locali de la newsbv.ro, care au menționat că această măsură vine în urma unor nemulțumiri generate de mutarea operațiunilor companiei aeriene românești DAN AIR de la Brașov la Bacău. Această schimbare a provocat frustrări atât în rândul pasagerilor, cât și al autorităților locale responsabile de facilitarea transportului aerian.

Compania DAN AIR, care a fost implicată în această mutare, a transmis printr-un comunicat de presă că se delimitează de decizia de demitere a lui Anghel și consideră că problemele aeroportului, cum ar fi orarul de zbor redus și lipsa echipamentelor necesare pentru operare în condiții de vizibilitate redusă, nu pot fi rezolvate prin astfel de măsuri.

Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Ciprian Sterpu, contactat telefonic, a declarat că nu a fost prezent la ședința Consiliului de Administrație și nu poate confirma informația. Președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică-Constantin, nu a fost disponibil pentru comentarii.

Această demitere survine în contextul în care Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, inaugurat în anul curent, rămâne cu o singură companie aeriană și fără niciun operator bazat la Brașov, ceea ce ridică semne de întrebare asupra viitorului său operațional.