Directorul Filarmonicii din Timișoara, mărturie de pacient la ATI

Mărturie cutremurătoare a managerului filarmonicii de stat din Timișoara, Ioan Gârboni, vindecat de COVID și întors acum la serviciu. Spune că i-a fost teamă pentru viața lui și nu crede că va uita prea ușor strigătele de durere ale celorlalți pacienți de la Terapie Intensivă. Ioan Gârboni a supraviețuit, dar COVID-19 a lăsat urme adânci. A pierdut 10 kilograme în 10 zile de boală, iar recuperarea se anunță lungă și dificilă.

În 13 octombrie, directorul Filarmonicii din Timișoara era luat cu targa și transportat într-o altă secție a Spitalului „Victor Babeș” pentru investigații suplimentare. Acum, la aproape o lună de la acel moment, s-a vindecat de Covid-19, dar își amintește cu durere în suflet întreaga experiență.

„În spital am stat 10 zile, din care 5 zile la ATI. La ATI am găsit niște oameni, niște eroi de-a dreptul, vă spun, oameni care umblă în combinezoane câte 12 ore, cu pampers pe ei, sunt absolut formidabili” – povestește Ioan Gârboni, managerul filarmonicii „Banatul” din Timișoara.

A fost conștient în fiecare moment la terapie intensivă și, fără să vrea, a fost și martorul momentelor tragice care se petrec acolo.

„Cred că povestea cu ATI-ul este mai mult o experiență personală, fiindcă ești foarte aproape de norișori și de Doamne-Doamne. În salonul în care am stat eu mai era o doamnă în vârstă într-o stare foarte gravă. Am înțeles că doamna respectivă nici n-a supraviețuit după ce am plecat eu de acolo, a fost intubată și după câteva zile nu a mai rezistat. E greu, pentru că sunt urlete, foarte mulți au dureri foarte mari”, spune directorul filarmonicii