Doar persoanele nevaccinate anti-Covid vor fi vizate de noi lockdown-uri în Austria, afirmă cancelarul Sebastian Kurz

Cancelarul austriac Sebastian Kurz și-a anunțat planurile pentru gestionarea pandemiei de COVID-19 în următoarele luni, afirmând că orice noi măsuri de lockdown impuse de autorități vor viza doar persoanele care nu s-au vaccinat anti-Covid, relatează The Local.

Kurz a dezvăluit un plan în 5 puncte pentru gestionarea pandemiei care include modificarea indicatorului de severitate a acesteia de la folosirea incidenței de infecție în ultimele 7 zile la utilizarea gradului de ocupare a paturilor din secțiile de terapie intensivă drept principal factor în stabilirea unor noi restricții.

Liderul austriac a subliniat că programul de vaccinare va rămâne în continuare principala prioritate a autorităților, afirmând că vaccinarea anti-Covid este singurul mod în care poate avea loc întoarcerea la normalitate.

Kurz a exclus impunerea unui nou lockdown general dar a declarat că dacă va fi din nou nevoie de restricții suplimentare, acestea ar trebui să vizeze doar persoanele care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

Guvernul de la Viena va încuraja în continuare oamenii să se vaccineze, urmând să demareze o campanie de promovare pentru administrarea celei de-a treia doze a vaccinurilor anti-Covid.

Acesta a declarat că regulile de testare și imunizare vor fi înăsprite și că autoritățile vor lua măsuri împotriva falsificării certificatelor de vaccinare.

Școlile vor rămâne deschise în continuare, urmând să testeze intensiv pentru noi cazuri de COVID-19 pentru a evita noi întreruperi ale anului școlar.

Kurz a admis că acest lucru va duce probabil la creșterea numărului de noi infecții dar că acesta este un risc care trebuie asumat pentru a menține școlile deschise.