DOCUMENTE DIN PRIMĂRIE! Firea a cheltuit 1,1 milioane de euro ca să facă publicitate spitalului de copii Gomoiu, construit cu supraevaluări ”cu 2.485%”!

Printr-un mesaj injurios distribuit pe Facebook, Gabriela Firea a ironizat zilele trecute un ONG care construiește un spital pentru copii din fonduri private. Primarul a venit cu un contraexemplu de spital inaugurat recent: spitalul de copii Gomoiu. Astăzi arătăm cu documente oficiale, aflate în posesia Primăriei, cum s-a furat la construcția acestuia.

”Și eu am făcut un spital”, a spus, nervoasă, primărița, referindu-se la spitalul Victor Gomoiu. Libertatea publică azi documente interne din Primărie care arată cum Gabriela Firea a dat televiziunilor, radiourilor și site-urilor 5,2 milioane de lei în perioada 15 august – 15 noiembrie ca să promoveze realizarea unui spital unde Corpul de Control al Guvernului a descoperit o fraudă uriașă! Comparând documentele de achiziție ale constructorului Compagnie DEntreprises CFE SA cu facturile tăiate mai apoi către primărie pentru aceleași produse, inspectorii au găsit zeci de supraevaluări. De pildă, 8 vase de toaletă instalate la spitalul de copii Gomoiu au fost plătite cu 2.858 de lei bucata, în timp ce au costat, de fapt, 272 de lei! Spitalul de copii Gomoiu a fost construit cu 48 de milioane de euro, ”dar experții angajați chiar de Primărie în procesul cu constructorul estimează furtul la peste 15 milioane de euro”, potrivit unor surse din Primărie!

7 televiziuni iau grosul banilor Recent, Administrația Spitalelor a cumpărat publicitate pentru realizările sale în valoare de: 1,75 milioane de lei în perioada 15 august 2019 – 15 septembrie 2019. 1,75 milioane de lei în perioada 16 septembrie 2019 – 15 octombrie 2019. 1,70 milioane de lei în perioada 16 octombrie 2019 – 15 noiembrie 2019. În total, prețul cu TVA este de 5,2 milioane de lei. 7 televiziuni iau grosul banilor. Lor li se adaugă 8 stații radio și 13 site-uri.

Contractul este pe trei ani, dar în 2020 și 2021 se mai cheltuiesc doar aproximativ 500.000 de lei, pe afișe, broșuri și mape de prezentare. Prețuri de 9 ori, de 12 ori, de 20 de ori mai mari! În același timp, tot ASSMB se judecă pentru Spitalul Gomoiu cu firma belgiană Compagnie DEntreprises CFE SA, care a dat în judecată Administrația Spitalelor. ”Inițial, ASSMB se organizase să piardă procesul. Dar oameni din interior s-au opus așa că au ieșit la iveală informații despre cât de mult s-a cheltuit în plus la Gomoiu”, au explicat surse din primărie pentru Libertatea.

Citeşte întreaga ştire: DOCUMENTE DIN PRIMĂRIE! Firea a cheltuit 1,1 milioane de euro ca să facă publicitate spitalului de copii Gomoiu, construit cu supraevaluări ”cu 2.485%”!