Doi artişti români, Alexandru Ciubotariu şi Mircea Pop, participă la Festivalul Internaţional de Bandă Desenată de la Bruxelles

Artiştii români, Alexandru Ciubotariu şi Mircea Pop, sunt invitaţii Institutului Cultural Român Bruxelles la Festivalul de Bandă Desenată care va avea loc în Parcul Regal din Bruxelles, în weekendul 14 – 16 septembrie.

Publicul belgian pasionat de cea de-a noua artă poate să descopere spectaculozitatea îmbinării a două stiluri de desen, complet diferite, în miniexpoziţia „One Artist, Two Different Styles” şi să participe la o sesiune de autografe pentru lucrarea Oeuvres anciennes . . . tout neuves!, realizată, special pentru eveniment, în limba franceză. Pe durata festivalului, artistul va susţine o prezentare despre istoria benzii desenate româneşti în cadrul unui panel de discuţii dedicat fenomenului BD din Estonia, Letonia, Polonia, România şi Ungaria, potrivit unui comunicta emis de ICR Bruxelles.

Este important să fii conectat în ziua de astăzi la tot ceea ce înseamnă banda desenată europeană. Mă bucur că voi participa la un eveniment de o asemenea anvergură, care oferă artiştilor o şi mai mare vizibilitate şi spaţiu de manifestare artistică. Vom încerca, pe lângă exemplul personal, să oferim o imagine de ansamblu şi despre ce înseamnă banda desenată în România”, declară Alexandru Ciubotariu, într-un comunicat al ICR Bruxelles.

O altă prezenţă notabilă la festival este Mircea Pop, care prezintă ilustraţii detaliate şi precise pentru traducerea în română a cărţii Păsări, lighioane şi rubedenii de Gerald Durell (traducere de Maria Berza, ilustraţii de Mircea Pop, Editura ART, 2017). Miniexpoziţia artistului este intitulată simplu, dar elocvent, „Animal Illustrations”. În cadrul festivalului, ilustratorul va susţine atelierul Creative Visual Stories, dedicat publicului larg pasionat de tehnicile care stau la baza realizării unei benzi desenate.