Doi câștigători ai Concursului ”George Enescu” vor cânta, în premieră, la Sibiu

Doi câștigători ai Concursului "George Enescu", pianista Viktoria Vassilenko (foto sus) și violonistul Erzhan Kulibaev, vor concerta, în premieră, la Sala Thalia din Sibiu, în 12, respectiv 18 septembrie.

"Este foarte important pentru oameni să aibă un scop și să-l urmărească. Al meu este să-mi ating maximul abilităților mele în domeniul muzicii și să fiu fericită cu ceea ce fac. Sunt recunoscătoare pentru oportunitățile pe care le-am avut și le am în continuare. Competițiile mari la care particip îmi permit să îmi lărgesc repertoriul și să cânt pe scene prestigioase. Asta e ceea ce vreau sa fac de acum încolo, să susțin concerte în toată lumea. Pentru un pianist, și nu numai, pentru orice om care lucrează în domeniul artei, cel mai important lucru este talentul. Însă, este foarte dificil câteodată să găsești echilibrul între muncă și talent", a declarat Viktoria Vassilenko.

Recitalul de la Sibiu va avea loc în 12 septembrie, de la ora 19,00, la sala Thalia. În program: Cl. Debussy Suite "Pour le piano", S. Prokofiev — Piano sonata No 6, A major op.82, P. I. Tchaikovsky — "Dumka" in c minor, op.59, M. Mussorgsky — "Pictures from an exhibition".

Violonistul Erzhan Kulibaev este și el laureat al Concursului Internațional George Enescu 2016 și unul dintre artiștii tineri ai "The Violin Channel". Alături de tânărul pianist Iulian Ochescu, Erzhan Kulibaev va susține un recital pe scena Sălii Thalia, vineri 18 septembrie, de la ora 19,00.

Organizatorii au pus în vânzare bilete la preț special pentru studenți, pensionari și persoane cu dizabilități pentru trei din cele cinci evenimente organizate la Sibiu.

Aceștia vor plăti numai 15 lei pentru un bilet la recitalurile următoare: 11 septembrie — Cvartetul Diotima, 12 septembrie—Victoria Vassilenko — recital pian și 18 septembrie—ERZHAN KULIBAEV — Recital vioară. Biletele cu reducere pot fi achiziționate de la Librăria Habitus.