Donald Trump a fost arestat

trump

Actualizare:

Donald Trump a fost lăsat să părăsească tribunalul fără a fi stabilite condiţii de călătorie pentru eliberarea sa pe cauţiune. Procurorii i-au spus judecătorului magistrat Jonathan Goodman că nu cred că fostul preşedinte reprezintă un “risc să fugă”. Trump, care deţine un avion privat, are în continuare protecţia Secret Service.

Presa americană a calificat procedura drept “foarte sumară” şi “formală”, spunând că a durat doar aproximativ cinci minute, menţionează BBC.

La plecarea de la Tribunalul din Miami, Trump s-a oprit la un restaurant cubanez.

Donald Trump a fost arestat, după ce a ajuns la Tribunalul din Miami. Cortegiul său de mașini a fost filmat intrând în incinta tribunalului, potrivit BBC.

Cu puțin timp înainte de plecare, Trump a scris pe platforma sa Truth Social: „Una dintre cele mai triste zile din istoria țării noastre. Suntem o națiune în declin”. Donald Trump este vizat de 37 de capete de acuzare, în special „reţinerea de informaţii privind securitatea naţională” şi „obstrucţionarea justiţiei” în dosarul arhivelor de la Casa Albă, potrivit actului de acuzare dat publicităţii vineri, relatează AFP.

Ce presupune această procedură americană a arestului/custodiei?

Lui Trump nu îi vor fi puse cătușe, nu va fi închis, dar urmează să îi fie luate amprentele digitale şi va spune cum pledează la cele 37 de capete de acuzare în cadrul unei audieri programate pentru ora locală 15:00 (22:00, ora României).

Trump nu va fi nici fotografiat, deoarece se consideră că este o persoană cunoscută.

În timpul procedurii, Trump va pleda și se va discuta despre condițiile eliberării sale provizorii. De asemenea, este posibil să fie aduse în discuție potențiale restricții privind comportamentul lui Trump pe măsură ce cazul avansează.

Procedurile de marți vor fi supravegheate de un judecător magistrat, care se așteaptă să fie Jonathan Goodman, care este magistratul de serviciu la Miami în această săptămână.

Avocații lui Trump, Chris Kise și Todd Blanche, sunt așteptați să se prezinte alături de fostul președinte în timpul audierii de astăzi.