Donald Trump, găsit vinovat de agresiune sexuală

Un juriu din New York l-a găsit vinovat pe Donald Trump de agresarea sexuală a fostei jurnaliste de la revista Elle E. Jean Carroll, în urmă cu 27 de ani.

Este pentru prima oară când un fost președinte al SUA declarat prădător sexual, însă deoarece este vorba de un caz civil și nu penal, singura sancțiune legală cu care se va confrunta Trump este cea financiară.

Donald Trump, în vârstă de 76 de ani, urmează să-i plătească lui E. Jean Carroll, în vârstă de 79 de ani, despăgubiri în valoare de cinci milioane de dolari, pentru suferinţele fizice şi psihologice pe care i le-a cauzat.

„Acest verdict este o ruşine”, a denunţat imediat Donald Trump.

În noiembrie 2019, E. Jean Carroll (79 de ani), cunoscută pentru fostele sale cronici din revista Elle, l-a chemat în instanță pentru defăimare pe fostul lider de la Casa Albă după ce acesta a calificat drept „minciună absolută” în iunie 2019 acuzaţia femeii potrivit căreia Donald Trump a violat-o în cabina de probă a unui mare magazin din New York la jumătatea anilor ’90.

Carroll nu a putut depune o plângere în 2019 pentru viol, deoarece intervenise prescripția.

Cu toate acestea, la 24 noiembrie 2022, a intrat în vigoare o lege din statul New York („Adult Survivors Act”), care permite victimelor agresiunilor sexuale să își reia procedurile civile timp de un an.

Carroll a depus, prin urmare, o nouă plângere în noiembrie la New York pentru „defăimare”, dar și pentru „agresiune” și „bătaie” și a cerut un proces civil pentru daune.