Dosar penal pentru un bucureștean care a ieșit din izolare și s-a plimbat cu autobuzul

Procurorii au deschis o anchetă penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe numele unui bărbat de 21 de ani, care nu a respectat măsura izolării la domiciliu și a mers cu autobuzul în Capitală.

El se întorsese în urmă cu două zile de la Roma și avea simptome specifice coronavirusului: tuse, febră și amețeală. Potrivit surselor G4Media.ro, un alt pasager al autobuzului a fost cel care a sesizat autoritățile, iar bărbatul a fost transportat la spitalul Matei Balș.

Comunicatul integral al Parchetului:

”Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București a fost înregistrat la data de 18.03.2020 dosarul penal nr. 2828/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 C.p., constând în aceea că în ziua de 17.03.2020 o persoană de sex masculin a călătorit cu mijlocul de transport în comun aparținând STB pe linia 104, cu toate că în urmă cu două zile s-a întors de la Roma și acuza tuse puternică, febră și amețeală, simptome specifice virusului COVID 19, nerespectând măsura izolării la domiciliu. 

Precizăm că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de nevinovăție. ”