Dosarul celei mai mari capturi de heroină din Constanța

Zece persoane din Belgia, Olanda și România au fost arestate în urma capturării în Portul Constanța a unei cantități-record de droguri, de 1,4 tone, în valoare de 45 de milioane de euro pe piața neagră, potrivit unui comunicat al EuroJust, agenția UE pentru cooperare judiciară.

Cei zece arestați sunt acuzați de apartenență la un grup infracțional organizat care transporta drogurile din Iran spre destinația finală Belgia.

Drogurile au fost capturate la 20 mai, de către DIICOT și polițiștii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul autorităților judiciare din Ungaria, Austria, Germania, Regatul Țărilor de Jos, Slovacia, Slovenia, Republica Cehă și Franța. Eurojust a furnizat sprijin în vederea transmiterii și executării instrumentelor de cooperare judiciară internațională și a organizat o întâlnire de coordonare in sistem videoconferință.

La acțiunile de pe teritoriul statelor vest-europene au participat 3 ofițeri antidrog din cadrul DCCO, iar în România a fost prezent la percheziții un analist senior din cadrul EUROPOL. Operațiunea s-a derulat cu implicarea reprezentanților DEA din cadrul Ambasadei SUA.