Două graffiti-uri ale artistului Banksy au apărut pe zidul Centrului de artă Barbican din Londra

Două graffiti-uri ale artistului Banksy au apărut luni pe zidul Centrului de artă Barbican din Londra, ambele inspirate din expoziția dedicată pictorului american Jean-Michel Basquiat.

"Paternitatea" celor două picturi a fost confirmată de Banksy pe contul său de Instagram și ambele au fost descrise drept "o colaborare neoficială" la noua expoziție dedicată lui Basquiat.

Expoziția dedicată pictorului american se va deschide miercuri publicului la centrul de artă Barbican, "pirat din lucrarea lui Basquiat ''Boy and Dog in a Johnnypump'' din 1982, prezintă doi polițiști care interoghează un copil în timp ce câinele îi privește. Basquiat, care a murit în 1988 la 27 de ani de o supradoză de heroină, a fost primul artist urban de culoare care a devenit faimos la New York.

Al doilea graffiti reprezintă o roată dintr-un parc de distracții care are însă coroane în loc de scaune și unde se pot vedea oameni stând coadă la ghereta de bilete.

People pass one of two new murals painted by the artist Banksy near the Barbican Centre in London. The works mark the opening of an exhibition by American artist Jean-Michel Basquiat at the arts venue.

Muzeul londonez a descris expoziția dedicată artistului american ca "un prim spectacol la scară mare din Marea Britanie" care va cuprinde peste 100 de opere ale lui Basquiat alături de fotografii, filme și materiale de arhivă.

Această expoziție se organizează la 30 de ani după moartea artistului, care a fost iubitul cântăreței Madonna și care și-a câștigat de asemenea viața ca muzician și poet.