Două rachete rusești au căzut pe teritoriul Poloniei

rachete rusesti

Două rachete rusești lansate de Rusia în teritoriul ucrainean au lovit din greșeală un sat polonez de la graniță și au ucis două persoane, potrivit Bloomberg și The Guardian.

Pompierii din Polonia au declarat marți că două persoane au murit într-o explozie în Przewodow, un sat din estul Poloniei, în apropiere de granița cu Ucraina. Un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor secrete americane a declarat că rachete rusești au căzut în Polonia, ucigând două persoane, a relatat marți Associated Press. Nu se cunoaște deocamdată despre ce tip de rachete e vorba, de unde au fost lansate și cum de au căzut pe teritoriul polonez.

Premierul polonez a convocat o reuniune urgentă a unui comitet pentru securitate națională și afaceri de apărare, a anunțat marți pe Twitter purtătorul de cuvânt al guvernului, potrivit Reuters.

Comitetul, format din șefii ministerelor Apărării, Internelor, Justiției și Afacerilor Externe, precum și din coordonatorul serviciilor de informații, este un organism care pregătește și coordonează deciziile privind securitatea națională și apărarea.

Purtătorul de cuvânt al cabinetului, Piotr Muller, nu a fost disponibil imediat pentru un comentariu. Tweetul său nu a menționat ce urma să discute comisia.