Drumul spre Cota 1400 din Bucegi închis din cauza viscolului

Getting your Trinity Audio player ready...

Drumul care urcă din stațiunea Sinaia spre Cota 1400 din Masivul Bucegi a fost închis duminică, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în special a viscolului puternic. De asemenea, telegondola și telecabina din Sinaia nu au funcționat în aceeași zi, din cauza rafalelor de vânt.

Poliția județeană Prahova a anunțat că drumul 234, care leagă stațiunea Sinaia de Cota 1400 din Bucegi, a fost închis duminică dimineață. Acest tronson este adesea închis în condiții de viscol, deoarece vântul puternic readuce zăpada pe drum imediat după ce utilajele de deszăpezire curăță carosabilul.

Vântul puternic, care la Cota 1000 din Bucegi atinge viteze de peste 75 de kilometri pe oră, a determinat și oprirea instalațiilor de transport pe cablu care urcă din Sinaia la Cota 1400 și apoi la Cota 2000. Decizia de a opri aceste instalații a fost luată de administrația firmei care le operează, întrucât nu pot funcționa în siguranță în astfel de condiții.

Pe Valea Prahovei, tot duminică, pe drumul național 1, un brad s-a prăbușit pe sensul de mers Brașov către București, în zona Izvorul Rece. Din fericire, în urma acestui eveniment nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale.

Aceste condiții meteorologice extreme impun măsuri de precauție sporite și atenție din partea șoferilor și turiștilor care se deplasează în zona montană.