A murit Prințul Philip al Marii Britanii, Duce de Edinburgh

Ducele de Edinburgh – prințul Philip – a murit, a transmis Palatul Buckingham.

Într-o declarație de la Palatul Buckingham se spune: „Este cu o profundă tristețe că Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală Prințul Filip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a decedat pașnic în această dimineață la castelul Windsor. „

Ducele de Edinburgh a fost o constantă alături de regină și timp de decenii un membru important și mult iubit al Familiei Regale.

Însă, de la cariera sa în marină până la actele de caritate și eforturile de modernizare a monarhiei, el și-a lăsat în urmă propria moștenire, foarte personală.

Prințul Filip al Greciei și Danemarcei s-a născut pe insula Corfu în 1921, dar a avut o copilărie dificilă.

Avea doar 18 luni când familia sa a fost forțată să fugă de acasă, după o lovitură de stat militară care a făcut ca șederea în Grecia să nu mai fie sigură. 

Familia a fost efectiv fără adăpost, dar în cele din urmă s-a stabilit la Paris, unde a închiriat o casă de la o rudă. Dar când Philip avea opt ani, mamei sale i s-a pus diagnosticul de schizofrenie paranoică.

Istoricul Robert Lacey a declarat pentru Sky News: „Mama sa a fost apoi limitată în mod tragic la ceea ce se numea în acele zile un„ azil pentru cei cu tulburări psihice ”.