Ducesa Meghan de Sussex a născut. Primul copil al prinţului Harry este băiat

Ducesa Meghan de Sussex a născut un beieţel. Este primul ei copil şi al prinţului Harry şi, totodată, al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii.

Informaţia a fost făcută publică pe contul ducilor de Sussex de pe reţeaua de socializare online Instagram.

Potrivit aceluiaşi mesaj, copilul s-a născut luni dimineaţă, cu o greutate de 3,26 kilograme. „Ducesa Meghan şi copilul sunt sănătoşi şi se simt bine. Cuplul mulţumeşte publicului pentru entuziasmul împărtăşit şi pentru sprijinul arătat de-a lungul acestei perioade din vieţile lor. Mai multe detalii vor fi oferite în zilele următoare”, potrivit aceluiaşi mesaj.

Ducesa a intrat în travaliu la primele ore ale dimineţii. Ducele de Sussex este alături de alteţa sa regală. Un anunţ va fi făcut în curând„, potrivit comunicatului.

După naştere, eveniment la care prinţul Harry a fost prezent, acesta a făcut o scurtă declaraţie pentru presă. „Sunt încântat că Meghan şi cu mine avem un băieţel. A fost cea mai uimitoare experienţă pe care mi-aş fi putut-o imagina vreodată. Este greu de înţeles cum o femeie face un astfel de lucru. Suntem amândoi extrem de încântaţi”, a spus prinţul, care a adăugat că sarcina lui Meghan depăşise termenul.

De asemenea, acesta a spus că încă nu au decis numele bebeluşului, care a venit pe lume la ora 4.26 GMT, dar informaţia va fi făcută publică în aproximativ două zile, când micuţul va fi şi prezentat.

Într-un comunicat al Buckingham Palace se arată că regina Elizabeth a II-a şi prinţul Philip, precum şi celelalte rude, au fost informate despre naştere şi şi-au exprimat încântarea la auzul veştii.

În acelaşi comunicat, se arată ca mama ducesei de Sussex, Doria Ragland, este în prezent împreună cu fericiţii părinţi la noua reşedinţă a acestora, Frogmore Cottage, de pe domeniul Windsor.

Cu doar o jumătate de oră înainte, BBC informa că ducesa Meghan de Sussex a intrat în travaliu, citând un comunicat al Buckingham Palace, reşedinţa oficială a reginei Elizabeth a II-a.

„Ducesa a intrat în travaliu la primele ore ale dimineţii. Ducele de Sussex este alături de alteţa sa regală. Un anunţ va fi făcut în curând„, anunţa anterior un comunicat al Buckingham Palace, reşedinţa oficială a monarhului, citat anterior de BBC.

Speculaţiile privind noul bebeluş regal au luat amploare pentru că ducii de Sussex au anunţat că au decis să păstreze discreţia privind detaliile legate de naştere.

Ducele şi ducesa abia aşteaptă să împărtăşească vestea emoţionantă cu toată lumea, după ce vor avea oportunitatea de a celebra în privat evenimentul ca o nouă familie”, se arăta într-un comunicat emis de palatul Buckingham, reşedinţa oficială a reginei Marii Britanii, pe 11 aprilie.

Anul trecut, pe 15 octombrie, palatul Kensington a anunţat că ducesa Meghan de Sussex este însărcinată, iar copilul, al şaptelea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, se va naşte în primăvara lui 2019. Aflată la un eveniment oficial, la începutul lunii ianuarie, fosta actriţă americană Meghan Markle a sugerat că bebeluşul se va naşte la sfârşitul lunii aprilie – începutul lunii mai.