Eduard Klocek a murit în Piatra Craiului în timp ce încerca să salveze o concurentă căzută în prăpastie

Maratonul Piatra Craiului 2019 a fost marcat de o tragedie! Doi concurenți, o fată și un băiat, au murit sâmbătă după ce au căzut în prăpastie. Una dintre victime este Eduard Klocek, care avea 39 de ani, și care și-a riscat propria-i viață pentru a salva fata.

Din păcate, acesta nu a putut să își ducă la îndeplinire misiunea de salvare și a căzut în gol aproape 70 de metri în același timp și în același loc.

Cine a fost Eduard Klocek, cel care a riscat cu propria-i viață

Eduard Klocek, de profesie doctor chirurg, a lucrat mai mulţi ani la Spitalul Municipal din Cluj-Napoca, iar de câţiva ani profesa la un spital din Marea Britanie. Eduard era și un împătimit al maratoanelor. În urmă cu o săptămână, Klocek participase și la un alt concurs de același gen, maratonul montan ”Apuseni Ultra Race”.

După ce a căzut 70 de metri în prăpastie, Eduard Klocek s-a ales cu ambele picioare fracturate. Doctorii care au ajuns rapid la fața locului au încercat să facă tot posibilul pentru a-l salva, dar nu au mai putut face mare lucru. După câteva zeci de minute, bărbatul s-a stins, din cauza unui stop cardio-respirator.

Scena groazei a avut loc în zona Valea Urzicii-Prepeleac, o zonă dificilă, pe coborâre, spun salvamontiştii. Poteca trece pe lângă un perete de stâncă şi este mărginită de o prăpastie extrem de adâncă. Organizatorii au montat special o coardă de care alergătorii ar fi trebuit să se ţină. 

Cealaltă victimă a maratonului montan, Jakab Eniko, avea 45 de ani şi era din Odorheiu Secuiesc. Ca şi doctorul Eduard Klocek, Jakab Eniko alergase de-a lungul anilor la zeci de maratoane montane. Ea participase şi la ediţia de anul trecut, Maratonul Piatra Craiului 2018, când s-a clasat pe locul 22, din 119 atlete.

În urma acestui foarte grav incident, Poliția a deschis un dosar in rem pentru ucidere din culpă! Va urma o anchetă extrem de amplă, astfel că mai multe persoane, inclusiv din rândul organizatorilor, vor fi chemate la audieri