Elena Lasconi, primărița din Câmpulung, în vizorul USR pentru prezidențialele din 2024

Surse din interiorul USR au dezvăluit pentru G4Media.ro că Elena Lasconi, primărița din Câmpulung în vârstă de 51 de ani, este luată în considerare drept posibil candidat al partidului pentru alegerile prezidențiale din 2024. Deși o decizie finală nu a fost încă luată, aceasta este una dintre variantele discutate în prezent în interiorul partidului.

Într-o declarație pentru G4Media.ro, Lasconi a spus: „Este o onoare dar și copleșitor în același timp să fiu luată în calcul. Nu m-am gândit personal să candidez la prezidențiale.” Ea a adăugat că, în ciuda zvonurilor, este concentrată pe responsabilitățile sale ca primar și pe proiectele pe fonduri europene pe care le are de implementat.

La jumătatea lunii septembrie, Biroul Național al USR a decis ca lista de candidați ai partidului pentru alegerile europarlamentare din 2024 să fie condusă de Elena Lasconi, alături de Dan Barna, Vlad Voiculescu și Vlad Botoș. Performanța partidului la aceste alegeri va servi ca test pentru Lasconi.

Președintele USR Argeș, senatorul Narcis Mircescu, a comentat că, în această toamnă, se vor purta discuții referitoare la candidatul pentru prezidențiale. Mircescu a sugerat că ar putea exista un tandem Elena Lasconi – Cătălin Drulă, cu unul candidând la prezidențiale și celălalt pentru postul de premier.

Elena Lasconi, cunoscută anterior ca vedetă la ProTV, a fost aleasă primar al Câmpulungului în 2020, obținând 56% din voturi.