Emiratele Arabe Unite vor acorda cetăţenie străinilor, o premieră pentru regiunea Golfului

Emiratele Arabe Unite au anunţat luni că vor acorda cetăţenie străinilor, aceasta fiind o premieră pentru regiunea Golfului, transmite Reuters.

Anunţul reprezintă o schimbare majoră de direcţie pentru o ţară a cărei economie depinde în mare măsură de expatriaţi, pentru care dreptul de rezidenţă depinde de viza de angajare.

Paşaportul pentru Emiratele Arabe Unite, care este considerat unul dintre cele mai bune din lume pentru mobilitate, va fi oferit străinilor de vază şi profesioniştilor, precum ”investitori, medici, specialişti, inventatori, cercetători, persoane talentate, intelectuali, artişti şi familiile lor”, potrivit anunţului.

”Măsura are rolul să aprecieze persoanele talentate şi competente prezente în Emirate şi să atragă mai multe minţi strălucite în comunitatea Emiratelor, într-un mod care să contribuie la dezvoltarea şi prosperitatea ţării”.

Străinii nu pot însă să depună cerere pentru cetăţenie, ci trebuie să fie nominalizaţi de membri ai familiei regale sau de oficiali, iar ultimul cuvînt va reveni guvernului ţării.