Emma Răducanu a scris istorie la US OPEN

Emma Răducanu (18 ani) scrie istorie la US Open: a ajuns în finală fără set pierdut și e prima jucătoare venită din calificări care accede în ultimul act al unui turneu de Grand Slam.

În semifinale, jucătoare britanică a învins-o pe Maria Sakkari, scor 6-1. 6-4 și va juca finala US Open 2021 cu Leylah Fernandez (19 ani, locul 78 WTA), care a reuşit să o elimine în penultimul act pe Aryna Sabalenka, numărul 2 mondial, de care a dispus în trei seturi: 7-6 (7/3), 4-6, 6-4.

Emma Răducanu ar putea deveni, începând de luni, cel mai bine clasată jucătoare britanică. Dacă se va impune la US Open, tânăra sportivă va urca până pe locul 24 WTA, în condițiile în care înaintea turneului de la Flushing Meadows ocupa locul 150!

Emma Răducanu reuşeşte această performanţă la doar a doua sa participare la un turneu de Grand Slam, după cel de la Wimbledon, unde a fost nevoită să abandoneze în optimile de finală, din cauza unor probleme medicale.

De remarcat, că înainte de Wimbledon, sportiva britanică ocupa locul 338 mondial. Ea a început întrecerea de la US Open de pe locul 150, iar prin rezultatele obținute (3 victorii în calificări și 6 pe tabloul principal), ea a depășit 118 jucătoare și a ajuns acum pe locul 32 WTA. Dacă va câștiga și finala, Emma Răducanu va ajunge pe poziția a 24-a a ierarhiei mondiale.

La US Open, Răducanu a făcut senzaţie prin evoluţiile sale, reuşind să câştige toate meciurile de până acum fără să piardă vreun set, în faţa unor rivale puternice, precum campioana olimpică en titre, elveţianca Belinca Bencic, pe care a învins-o în sferturile de finală (6-3, 6-4).