Eurodeputații au votat azi pentru renunțarea la schimbarea orei

Parlamentul European a aprobat astăzi o rezoluție prin care se renunță la practica de ajustare a ceasurilor cu o oră în primăvară și toamnă, începând cu anul 2021.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 410 voturi pentru, 192 împotrivă și 51 de abțineri, potrivit unui comunicat al Parlamentului European.

Parlamentul susține astfel propunerea Comisiei de renunțare la schimbarea sezonieră a orei, însă au votat pentru amânarea intrării în vigoare din 2021 în loc de 2019.

„Țările europene care decid să mențină permanent ora de vară vor efectua ultima schimbare în acest sens în ultima duminică din martie a anului 2021. Cele care preferă să rămână la ora standard (ora de iarnă) își vor putea schimba ora pentru ultima dată în ultima duminică din octombrie 2021”, se arată în comunicatul Parlamentului.

„Eurodeputații doresc de asemenea ca statele membre să se coordoneze astfel încât să nu existe impact negativ asupra pieței unice ca urmare a deciziilor de aplicare a orei de vară sau de iarna pe teritoriul UE.