Evaluarea Națională 2020. Ce se întâmplă cu elevii care au temperatură peste 37,3 grade C la intrarea în examen

Evaluarea Națională 2020 se desfășoară în contextul fără precedent al pandemiei COVID-19 și aduce reguli care nu au mai fost aplicate vreodată la examene.

Una dintre regulile care au generat mari discuții a fost cea care prevede eliminarea din examen a elevilor care la triajul efectuat la intrarea în școală au o temperatură peste 37,3 grade C. Măsura a fost contestată de Avocatul Poporului, însă menținută de Ministerul Educației, la recomandarea Ministerului Sănătății.

“Pentru acei copii cu temperatura peste 37,3, recomand cadrelor medicale să repete succesiv de 3 ori acel procedeu de luare a temperaturii și să lase un termen de 2-5 minute pentru procesul acesta în care elevul este supus triajului epidemiologic”, a declarat Monica Anisie, într-o conferință de presă susținută în urmă cu o zi.

Cum se efectuează triajul epidemiologic la intrarea în școală, pentru Evaluarea națională 2020:

  • triajul epidemiologic se efectuează de către cadrul medical la intrarea în Centrul de Examen, astfel:
  • prin măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact, activitate care se va realiza la umbră;
  • dacă temperatura corporală depășește 37,3 grade C, atunci se repetă măsurarea temperaturii de 3 ori succesiv, la un interval de timp de 2-5 minute
  • prin observarea clinică a simptomelor respiratorii de tipul tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată