Există sau nu ființe extraterestre? Ce sunt OZN-urile?

Getting your Trinity Audio player ready...

NASA va face public un raport cu privire la obiectele zburătoare neidentificate (OZN-uri) la aproape un an de la începerea investigațiilor, la cererea agenției spațiale. În același timp, parlamentarii mexicani au organizat o audiere extraordinară privind fenomenele OZN și au fost prezentate presupuse rămășițe ale unor ființe non-umane, marcând astfel primul eveniment dedicat OZN-urilor organizat în Congresul Mexicului, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Cine se află în spatele obiectelor zburătoare neidentificate? Răspunsul ar putea fi dezvăluit joi la Washington, când NASA va face public un raport referitor la OZN-uri, într-o conferință de presă programată pentru ora locală 10:00, respectiv ora 17:00 în România. Agenția spațială americană a numit o echipă independentă de șaisprezece oameni de știință cu scopul de a ajuta la înțelegerea științifică a acestor fenomene, inițiativă lansată în octombrie 2022.

OZN-urile sunt obiecte sau fenomene observate în atmosferă, ale căror origini nu sunt cunoscute sau recunoscute de martori. Desi frecvent asociate cu posibilitatea vieții extraterestre, NASA a subliniat în mod repetat că nu există dovezi că OZN-urile sunt de origine extraterestră.

Conferința de presă în care vor fi prezentate concluziile raportului va fi transmisă în direct pe internet, iar raportul va fi disponibil online. În plus, NASA a organizat în iunie prima sa conferință despre OZN-uri, prezentând înregistrări video cu OZN-uri în formă de sferă filmate deasupra unui sat din Orientul Mijlociu.

Parlamentarii mexicani au avut și ei o audiere istorică pe tema OZN-urilor, în cadrul căreia le-au fost prezentate două artefacte despre care s-a afirmat că sunt corpurile unor extratereștri. Aceste „corpuri” minuscule au trei degete la fiecare mână și capete alungite și au fost recuperate în Peru în 2017. Cu toate acestea, astfel de descoperiri din trecut s-au dovedit a fi rămășițele unor copii mumificați.

Deputații au primit informații și mărturii de la fostul pilot al marinei americane Ryan Graves, care a vorbit despre experiența sa personală cu fenomenele OZN și despre stigmatul care însoțește raportarea lor.

În ultimii ani, guvernul SUA a devenit mai transparent în ceea ce privește informațiile legate de OZN-uri, investigând raportările făcute de aviatorii militari, iar NASA a instituit o comisie independentă pentru studierea acestor fenomene, marcând un pas important în abordarea acestui subiect de către agenția spațială.