Familia lui Dumitru Buzatu înlăturată din PSD

Scandalul corupției lovește în PSD, în urma reținerii președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru luare de mită în valoare de peste 1 milion de lei. După o ședință a Biroului Permanent Național desfășurată sâmbătă, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat o serie de măsuri drastice.

Prima dintre aceste măsuri este excluderea lui Dumitru Buzatu din PSD, în urma acuzațiilor procurorilor DNA, și va fi înlocuit în funcția de președinte interimar al organizației județene Vaslui de către vicepreședintele Dragoș Benea.

În plus, fiul lui Dumitru Buzatu, Tudor Buzatu, a decis să demisioneze din funcția de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, luând această hotărâre în contextul scandalului care afectează familia sa.

Soția lui Dumitru Buzatu, senatoarea PSD Gabriela Crețu, a fost și ea suspendată din partid ca urmare a evenimentelor recente. Astfel, familia Buzatu se confruntă cu implicații grave pe plan politic, pe fondul acuzațiilor de corupție aduse președintelui CJ Vaslui.

Întrebat despre această situație în cadrul conferinței de presă, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că a fost surprins de faptul că Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant primind mită, subliniind că “nu ne așteptam la acest lucru.”

Ciolacu a subliniat importanța independenței instituțiilor statului și a menționat că nu va comenta deciziile magistraților în acest caz, recunoscând totodată că imaginea PSD este afectată de acest scandal de corupție. Cu toate acestea, Ciolacu a afirmat că partidul a luat măsurile potrivite și că toate deciziile au fost luate cu unanimitate de voturi în cadrul ședinței Biroului Permanent Național.