Femeia din Constanța a murit cu două minute înainte ca pompierii să aducă una din cele trei autoscări din județ

Tragedia de la Constanța în care o femeie a murit după ce s-a aruncat de la etajul 6 în încercarea disperată de a se salva de flăcările care i-au cuprins apartamentul este încă o dovadă a neputinței unui sistem de a face față intervențiilor de urgență.

Femeia a murit cu două minute înainte ca la fața locului să ajungă, de la 8 kilometri distanță, una din cele autoscări existente în întreg județul Constanța.

Femeia, în vârstă de 57 de ani a murit la 9.25, în condițiile în care autoscara a venit după doi minute, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care a detaliat într-un comunicat modul în care s-a derulat intervenția.

Potrivit sursei citate, pentru intervenție a fost alertat Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care nu are însă autoscară.

În aceste condiții, a fost cerută autoscara de la Detașamentul de Pompieri Palas, care a ajuns la locul intervenției la 9.27. Prea târziu însă. Femeia murise deja după ce se aruncase de la etaj.