Festival de muzică clasică şi omagiu sopranei Leontina Văduva

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră şi Arte „vibrate!festival” se va desfăşura, la Braşov, în perioada 19 – 26 iunie 2016.

„vibrate!festival” propune publicului, timp de opt zile, reîntâlnirea cu muzica de cameră interpretată de staruri ale muzicii clasice europene din Marea Britanie, Germania, Ucraina, Elveţia, Olanda, Spania, Italia şi România.

Fidel crezului enunţat de la prima ediţie – muzica clasică este accesibilă oricui şi se poate cânta în multe alte spaţii decât în cele obişnuite – „vibrate!festival” aduce muzica de cameră în locuri neconvenţionale, promovând totodată patrimoniul arhitectural al Braşovului. Astfel, publicul este invitat la concerte în locuri precum Sinagoga, Bastionul Ţesătorilor, Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania, situat în clădirea Rectoratului, o construncţie de secol XIX în stil neorenaşcentist cu picturi „sgraffito”, Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”. Vibraţia muzicii se va face simţită şi la Ceainăria Tipografia sau în noua sală Kruhnen Musik Halle a Clubului Rockstadt. Nu vor lipsi, însă, nici spaţiile clasice precum Sala Patria, sala de concerte a Filarmonicii din Braşov, fosta sală de cinematograf „Partizanul Roşu”.

Deschiderea „vibrate!festival” va avea loc la Aula Univesităţii „Transilvania”, în 19 iunie, unde studenţii sunt principalii invitaţi, intrarea este gratuită, iar concertul de închidere va avea loc în Bastionul al Ţesătorilor, duminică, 26 iunie. Sâmbătă, 25 iunie, la Biserica Neagră din Braşov, „vibrate!festival” vă invită la o seară specială – „Ave: Leontina Văduva 30 de ani în muzică”, dedicat sopranei Leontina Văduva cu ocazia împlinirii a 30 de ani de carieră internaţională.

Biletele sunt disponibile pe www.biletebrasov.ro, la librăria „Şt. O. Iosif” din Braşov, Tipografia „Tea & Coffee House” (Postăvarului 1) şi la Biserica Neagră.