Festivalul Brânzei și al Pastramei – Răvășitul Oilor 2023

Primăria Bran și Asociația Crescătorilor de Animale din Zona Bran vă invită să sărbătoriți tradiția și gastronomia locală

O tradiție autentică și o bogăție culinară vă așteaptă la Festivalul Brânzei și al Pastramei – Răvășitul Oilor 2023, unul dintre cele mai mari evenimente pastorale din zona Branului. Acest eveniment de peste 50 de ani se desfășoară în ultimul weekend al lunii septembrie și adună iubitorii de tradiții și bunătăți autentice.

Organizat în parteneriat între Primăria și Consiliul Local Bran și Asociația Crescătorilor de Animale din Zona Bran, festivalul oferă oportunitatea de a gusta din bucatele tradiționale mocănești, precum bulz, pastrame și tocane la ceaun. Vânzătorii ambulanți vor oferi o gamă variată de produse, iar pe lângă deliciile culinare, veți avea parte de spectacole de muzică populară și prezentări ale ansamblurilor folclorice locale.

Un punct de atracție special este zona din marginea Platoului Inima Reginei, unde crescătorii de animale din zona Branului vor expune mândrele lor animale. Aici veți putea admira câini ciobănești, inclusiv pui, măgari, cai și multe alte animale de fermă. Este o ocazie minunată pentru copii și adulți deopotrivă de a se apropia de lumea pastorală autentică.

Dacă vă întrebați despre parcare, festivalul vă pune la dispoziție o soluție convenabilă. Parcarea publică „Aurel Stoian,” cu peste 200 de locuri, este la mai puțin de 1 km de platoul Inima Reginei. Puteți căuta această opțiune în aplicații de navigare sau utilizați serviciile din Bran pentru a găsi recomandarea Parcarea publică „Aurel Stoian” și direcționarea pe hartă.

Festivalul Brânzei și al Pastramei – Răvășitul Oilor 2023 aduce farmecul tradiționalului românesc în inima Branului și este o ocazie excelentă de a experimenta cultura, gastronomia și ospitalitatea zonei.