Festivalul RadiRO – evenimentul muzical al toamnei

Între 23 septembrie și 1 octombrie 2016 Radio România organizează ediția a III-a a Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio – RadiRo, singurul eveniment muzical internațional care își propune, din 2012, la fiecare 2 ani, să aducă în atenție profilul unic și excelența artistică a ansamblurilor simfonice radio din întreaga lume.

În cele 9 zile de Festival vor concerta la Sala Radio 5 ansambluri simfonice care au scris istorie în Europa și, pentru prima dată la București, un ansamblu din China: Orchestra Simfonică din Shenzhen. Celelalte orchestre invitate sunt Orchestra Simfonică Radio din Norvegia, Orchestra Simfonică Radio MDR din Leipzig, cea mai veche orchestră radio din Germania, condusă de Kristjan Järvi – director de onoare al Festivalului RadiRo 2016, Orchestra Simfonică Radio din Viena, care va concerta la Bucureşti alături de celebrului violonist Gidon Kremer şi BBC Concert Orchestra, sub bagheta dirijorului Barry Wordsworth. Gazda evenimentului, Orchestra Națională Radio, va susține două concerte la RadiRo, pe 26 și 30 septembrie, avându-i ca protagoniști pe dirijorii Cristian Măcelaru și Leo Hussain, alături de violonistul Alexandru Tomescu și de violoncelistul Răzvan Suma, cu contribuţia Corului Academic Radio şi a Corului de Copii Radio.

Mai multe informații despre programul Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio – RadiRo și artiștii invitați vă stau la dispoziţie pe site-ul www.radirofestival.ro.