Festivalului Internațional de la Edinburgh, 2015

Violonista Anne-Sophie Mutter și pianiști Lang Lang și Yuja Wang sunt printre artiștii invitați în această vară la Edinburgh.

Festivalul de la Edinburgh din acest an se desfășoară între 7 și 31 august și include spectacole cu peste 2.300 de artiști de muzică clasică, operă, teatru și dans.

Printre cele mai importante momente din acest an se numără o serie de concerte: Anotimpurile lui Vivaldi în interpretarea lui Anne-Sophie Mutter, Ritualul primăverii al lui Stravinsky realizat de Valery Gergiev, Flautul fermecat de Mozart în interpretarea Orchestrei Festivalului și spectacolele Orchestrei de Cameră din Budapesta, San Francisco Symphony Orchestra și Scottish Opera.

Festivalul din acest an are, de asemenea o multime de soliști cu nume mari, pianiștii Lang Lang și Yuja Wang, percutionistul Colin Currie și pianistul Rudolf Buchbinder.

 

Fergus Linehan, directorul Festivalului Internațional de la Edinburgh, a declarat: „Eu cred că a fi în Edinburgh, în august îți deschide mintea și te face mai ambițios, mai grijuliu, mai generos și mai conectat. Festivalul Edinburgh are puterea de a te schimba, și a te schimba în bine. ”

 

Detalii complete despre programul festivalului pot fi găsite pe site-ul Festivalului Internațional de la Edinburgh.