Filmul „Câini” deschide cea de-a zecea ediţie a TIFF Sibiu, 2016

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu, în perioada 22 – 26 iunie 2016, pentru cea de-a zecea ediţie. Ediţia aniversară se va deschide miercuri, 22 iunie 2016, la ora 22.00, cu filmul Câini, în regia lui Bogdan Mirică, marele câştigător al Trofeului Transilvania 2016 şi una dintre cele mai apreciate producţii româneşti ale anului. Distins cu Premiul FIPRESCI la Cannes, thriller-ul îi are în rolurile principale pe Dragoş Bucur, Gheorghe Visu şi Vlad Ivanov. Piaţa Mare din Sibiu va fi, ca în fiecare an, punctul central al festivalului, locul unde spectatorii vor putea urmări câteva dintre cele mai aşteptate filme ale anului. Toate proiecţiile din Piaţa Mare vor începe la 22.00, accesul fiind liber.

Vineri, 24 iunie 2016, cinefilii vor avea de ales între două proiecţii speciale în aer liber, una pe scena de pe lacul Muzeului în Aer Liber şi alta la baza barajului de la Gura Râului. În Muzeul Astra, va rula Valul ucigaş / The Wave (r. Roar Uthaug), un film spectaculos despre o catastrofă care ameninţă un sat din fjorduri, propus de Norvegia la Oscar, în timp ce petrecerea câmpenească de la Gura Râului se va încheia cu proiecţia lui Tudo (r. Iura Luncaşu), în care protagonistă este actriţa Aylin Cadîr. Amatorii de delicatese din Mărginimea Sibiului, unde a fost filmat Tudo, vor putea degusta faimoasele tocăniţe tradiţionale din zonă, dar şi specialităţi din brânză şi carne pregătite sub poalele munţilor Cindrel.

Ultima proiecţie specială din cadrul festivalului va avea loc sâmbătă, 26 iunie 2016, de la ora 21:30, în Cetatea Cisnădioara. Fascinantul film horror mut The Golem: How He Came into the World, realizat în 1920 de Paul Wegener şi Carl Boese, va fi acompaniat live de trupa instrumentală franceză NLF3 – o combinaţie originală de electro psihedelic, rock şi sonorităţi afro-jazz.