Filmul CODA a câștigat Oscarul pentru cea mai bună imagine

img 1877

Filmul plin de căldură „CODA”, despre o familie rămasă fără auz, a câștigat duminică prestigiosul premiu Oscar pentru cea mai bună imagine, prima dată când un serviciu de streaming a luat acasă cel mai mare premiu al industriei cinematografice.

„CODA” a fost lansat de Apple TV+, care l-a învins pe concurentul Netflix „The Power of the Dog” și alte producții ale studiourilor tradiționale de la Hollywood.

„Vreau cu adevărat să mulțumesc academiei pentru că a recunoscut în acest moment dificil un film de dragoste și familie de care avem nevoie astăzi”, a spus producătorul Patrick Wachsberger în fața distribuției filmului care stătea alături de el pe scenă.

Cea mai prestigioasă ceremonie de decernare a premiilor de la Hollywood a revenit la sclipirea cu care ne obișnuise la Dolby Theatre, după ce restricțiile pandemiei au limitat evenimentul anul trecut. Atmosfera optimistă a fost perturbată când câștigătorul pentru cel mai bun actor Will Smith l-a pălmuit pe prezentatorul Chris Rock pe scenă din cauza unei glume despre soția actorului, Jada Pinkett Smith. Rock a făcut referire la filmul din 1997 „G.I. Jane”, în care actrița Demi Moore și-a bărbierit capul.