Filmul „Un om la locul lui”, regizat de Hadrian Marcu, în competiţia New Directors a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian

„Un om la locul lui” / ”A Decent Man”, lungmetrajul de debut al regizorului Hadrian Marcu, a fost selectat în competiţia New Directors a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian.

Filmul îi are în distribuţie pe Bogdan Dumitrache, Ada Galeş, Mădalina Constantin şi Adrian Titieni. Scenariul, scris de Hadrian Marcu, este bazat pe romanul românesc „Firesc” de Petru Cimpoeşu.

Filmul spune povestea lui Petru (Bogdan Dumitrache), inginer de foraj într-o companie multinaţională. Petru se pregăteşte să se căsătorească cu iubita sa Laura (Ada Galeş), alături de care aşteaptă un copil. Viaţa sa aparent liniştită este complet bulversată atunci când Sonia (Mădălina Constantin), o colegă cu care Petru are o relaţie, suferă un accident grav de muncă.

Petru nu reuşeşte să se împace cu gândul că noua sa viaţă abia începe, în timp ce a Soniei pare a se fi sfârşit. Având în vedere că situaţia este în mod obiectiv iremediabilă, Petru îşi asumă riscul de a căuta un echilibru imposibil între cele două femei.

Filmul îşi propune realizarea unui portret, încercăm să vorbim într-o anumită măsură despre limitele cunoaşterii de sine iar ceea ce nu se vede şi ceea ce nu se spune ar trebui să trimită cu gândul la limitele înţelegerii fiecăruia dintre noi cu privire la un anumit eveniment, la un moment dat.”, spune regizorul Hadrian Marcu.

Hadrian Marcu a lucrat ca regizor secund pentru lungmetrajul „Hârtia va fi albastră”, în regia lui Radu Muntean. Din filmografia sa mai fac parte scurtmetrajele 27, Domnul David, Unchiul Victor şi Joi, acesta din urmă fiind selecţionat în competiţiile oficiale la Namur, Thessaloniki, Hamburg.

Ajuns la cea de-a 66-a ediţie, prestigiosul Festival de Film de la San Sebastian, Spania, adună anual unele dintre cele mai importante nume ale cinematografiei mondiale. Anul acesta, filmul românesc va concura alături de filme din Argentina, Danemarca, Spania, Japonia, Kosovo, Mexic, Rusia, Elveţia şi Vietnam.