Florin Cîțu acuză: Marcel Ciolacu, vinovat de abuz în serviciu și trafic de influență?

Getting your Trinity Audio player ready...

Fostul premier al României, Florin Cîțu, a lansat acuzații grave la adresa lui Marcel Ciolacu, actualul premier, printr-o postare pe Facebook. Cîțu se referă la o declarație făcută de Ciolacu în timpul unei vizite la o companie privată, unde a menționat că are un „gentleman agreement” cu Coca-Cola, promițând că supraimpozitarea va fi returnată companiei sub formă de ajutor pentru investiții.

Cîțu subliniază două aspecte pe care le consideră problematice și care, în opinia sa, ar trebui investigate de instituțiile statului:
1. Premierul României nu are dreptul să încheie înțelegeri cu companii private în afara cadrului legal, mai ales când este vorba de o singură companie.
2. Se ridică întrebarea ce a primit Marcel Ciolacu în schimbul acestei înțelegeri cu Coca-Cola.

Fostul premier îndeamnă instituțiile statului să se autosesizeze și să investigheze aceste acuzații. În finalul postării, Cîțu face o referire la o situație anterioară, când Ciolacu a anunțat falimentul unei companii și ulterior a devenit premier, sugerând că acesta ar fi primit funcția de premier ca „pedeapsă”. Postarea se încheie cu o întrebare retorică adresată socialiștilor, punând sub semnul întrebării acțiunile instituțiilor statului în astfel de situații.