Florin Cîțu susține buna credință și respectarea legii în activitatea sa

Getting your Trinity Audio player ready...

Fostul premier Florin Cîțu, actual senator, a declarat că întreaga sa activitate a fost ghidată de buna credință și respectarea legii, în contextul în care DNA a solicitat ridicarea imunității sale într-un dosar de abuz în serviciu legat de achizițiile de vaccinuri din timpul pandemiei. Cîțu a exprimat pe Facebook încrederea sa în justiție și convingerea că procedurile în desfășurare vor revela adevărul.

Cîțu a subliniat că, indiferent de funcțiile și demnitățile publice deținute, a acționat întotdeauna în slujba românilor. DNA a cerut Senatului și Președinției ridicarea imunității lui Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, ambii membri USR la momentul faptelor. Acuzațiile se referă la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în cadrul achizițiilor de vaccinuri, prejudiciul estimat depășind un miliard de euro.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că senatorii liberali vor vota pentru ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu, care în prezent este senator. Ciucă a declarat că a discutat cu Cîțu, care i-a comunicat intenția sa de a demisiona din grupul senatorilor PNL și de a deveni senator neafiliat din punct de vedere politic.

Ciucă a explicat că, odată ce DNA va trimite documentele de solicitare, el, în calitate de președinte al Senatului, va convoca Biroul Permanent pentru analiza și decizia acestuia, urmând ca documentele să fie înaintate către Comisia Juridică. Comisia va analiza documentele, va întocmi un raport, iar raportul va merge spre aprobare în plenul Senatului. În plen, senatorii PNL vor vota pentru a lăsa justiția să își facă datoria.

Ciucă a recunoscut că situația lui Cîțu reprezintă o problemă pentru PNL, având în vedere că acesta a fost președinte al partidului, prim-ministru și este membru al PNL. El a subliniat importanța de a lăsa justiția să își deruleze procedurile și să ajungă la o concluzie.

În ceea ce privește achiziția de vaccinuri investigată de DNA, Ciucă, care era ministru al Apărării Naționale la momentul respectiv, a menționat că nu cunoaște detalii despre procedurile și modul în care s-a derulat achiziția, dar știe că aceasta a fost aprobată în Guvern. DNA a solicitat ridicarea imunității lui Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, acuzându-i de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în legătură cu achizițiile de vaccinuri din pandemie, prejudiciul depășind un miliard de euro.