Florin Estefan, directorul Operei din Cluj, vineri la Radio Clasic

Florin Estefan

Vineri, 10 iunie, de la ora 12.00 invitat la Radio Clasic este dl. Florin Estefan, directorul Operei Române din Cluj. 

Realizator: Andrei Enescu

Florin Estefan  și-a început studiul canto-ului și al artei scenice la Facultatea de Muzică din Oradea la clasa prof. Alexandru Farcaș și Gheorghe Mogoșan. A urmat cursurile de perfecționare vocală cu prof. Dennis O’Neill la Academia Internațională de canto de la Cardiff, cu prof. Mariana Nicolesco, prof. Rolando Panerai la Florența, cu prof. Sherill Miles, Ileana Cotrubaș, Dame Ann Murray, Jane Eaglen, Bernd Weikl, Elisabeth Connell, Carol Vaness, Corneliu Murgu și în prezent cu prof. Viorica Cortez.

  A participat la numeroase concursuri de interpretare vocală încă din anii studenției, dar și în perioada imediat următoare, fiind laureat al: Concursului Național „Sabin Drăgoi” Timișoara – premiul I, premiul special al juriului la Concursul Internațional de Lied „Nicolae Bretan” Cluj-Napoca, premiul special pentru cel mai tânăr participant (2001) și premiul I (2003) la Concursul Internațional „Hariclea Darclee” Brăila, premiul al III-lea (2003) și  premiul de excelență (2004) la Festivalul Național al Lied-ului Brașov, marele premiu la Festivalul Internațional de Lied „Ionel Perlea” Slobozia, premiul al II-lea la Concursul Internațional de Canto „Arta Florescu” București.

 Repertoriul său cuprinde rolurile: Contele Robinson din „Căsătoria secretă” de D. Cimarosa, Malatesta din „Don Pasquale”, Belcore din „Elixirul dragostei”, Enrico din „Lucia di Lammermoor” de G. Donizetti, Don Giovanni, Antonio din „Nunta lui Figaro de W.A. Mozart, Marcello din „Boema”, Sharpless din „Madama Butterfly” de G. Puccini, Germont din „Traviata” de G. Verdi.

A participat în calitate de solist la premiera mondială a Integralei Liedurilor de G. Enescu din Japonia (2005), în opera modernă „The Boss” de A. Sienberger, dar și rolul principal în filmul „Transylvania” regizat de Tony Gatlif și prezentat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes (2006).

 Florin Estefan a abordat și repertoriul vocal-simfonic, fiind invitat să interpreteze părțile solistice din Simfonia a IX-a de L.v.Beethoven, Misa Ceciliană de J. Hayden, Misa solemnis de G. Rossini, Carmina burana de C. Orff.