Fondatoarele „Dăruieşte Viaţa” susțin că Sorina Pintea le-a amenințat că va sesiza procurorii dacă nu dau statului cei 26 de milioane de euro

Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, cele două reprezentante ale ong-ului „Dăruieşte Viaţa”, au declarat pentru G4Media.ro că Sorina Pintea le-a ameninţat cu sesizarea organelor penale vinerea trecută în cadrul unei şedinţe care a avut loc la Spitalul Marie Curie. Cele două susțin că Pintea le-ar fi spus că, dacă nu virează în conturile statului cele 26 de milioane de euro strânşi până acum pentru construirea spitalului, va sesiza mai multe instituţii de control ale statului.

”A vorbit foarte mult despre ilegalitățile pe care noi le-am fi făcut. Doamna Sorina Pintea ne-a spus că banii pe care noi i-am strâns ar fi trebuit să-i vărsăm în conturile spitalului (Spitalul Marie Curie -n.r), în conturile statului român. Ne-a spus foarte clar că o să sesize toate organele competente, Parchet, DNA, Curtea de Conturi. Sugera cumva că noi nu am făcut legal construcţia şi că trebuia să o facă statul român prin licitaţii și prin urmare, trebuia să dăm banii statului român. Discuţia a avut loc vinerea trecută, în şedinţa de administraţie a Spitalului Marie Curie. Ne-a chemat special. Noi ne-am închipuit că ne-am întâlnit să discutăm despre cum putem face mai bine acest proiect şi cu sprijinul Ministerului Sănătăţii. Doamna Sorina Pintea ne-a chemat ca să ne ameninţe şi să ne certe”, a declarat pentru G4Media.ro, Oana Gheorghiu, reprezentanta ong-ului „Dăruieşte Viaţa”.

Sorina Pintea a refuzat să răspundă unei întrebări punctuale adresate de G4Media.ro legată de acuzațiile celor două fondatoare ale Asociației Dăruiește Viață. Într-un mesaj pentru reporterul G4Media.ro, Pintea a scris următoarele: „La intalnirea din 18.10 de la Spitalul Marie Curie au fost prezente 15 persoane. Managerul, directorul medical, membrii CA, dr Stanciu, dr. Carstoveanu si membrele Asociatiei. A fost – am spus noi restul – o sedinta de lucru de aproximativ 3 ore. Prin urmare pentru echilibru cred ca ar fi bine sa intrebati pe cei prezenti care sunt convinsa ca nepartinitor vor spune adevarul”.

Pentru construirea spitalului care pe viitor va trata copiii bolnavi de cancer au donat până acum peste 260.000 de persoane şi au fost strânşi 26 milioane de euro. Spitalul, amplasat pe un teren al Consiliului General al Municipiului București, va avea 12.000 mp, 9 etaje , 7 săli de operaţii şi o capacitate de 200 de locuri. În momentul în care spitalul construit de ong-ul „Dăruieşte Viaţă” va fi terminat, aceasta va fi cedat statului român, potrivit înţelegerii.

În ultimele zile, reprezentanții PSD au lansat atacuri în serie la adresa inițiativei de construire din colectă publică a unui spital. Cea care a dat tonul a fost Gabriela Firea, primarul general al PSD, care le-a acuzat pe cele două fondatoare ale ONG-ului că sunt marionetele lui Vlad Voiculescu.