Fondatorul Playboy a murit

Hugh-Hafner

Hugh Hefner, fondatorul revistei Playboy, a murit la varsta de 91 de ani. Informatia a fost confirmata chiar de celebra revista, care precizeaza ca Hefner a murit in vila Playboy din Los Angeles, de cauze naturale, anunta BBC.

Cooper Hefner, fiul lui Hefner si sef al departamentului de creatie al Playboy Enterprises, a spus intr-o declaratie: "Tatal meu a trait o viata exceptionala si plina de influenta ca pionier al culturii media si o voce importanta din spatele unora dintre cele mai semnificative miscari sociale si culturale ale timpului nostru, sustinand libertatea de exprimare, drepturile civile si libertatea sexuala. El a definit un stil de viata si un etos care se afla in centrul brandului Playboy, unul dintre cele mai cunoscute si durabile din istorie".

Primul număr al revistei Playboy a apărut în decembrie 1953. Realizat in bucataria lui si finantat cu 8.000 de dolari de la investitori, Playboy continea o fotografie nud a lui Marilyn Monroe si s-a vandut in peste 50.000 de exemplare, un record pentru acea data.

Revista a devenit repede cunoscuta pentru continutul sau explicit sexual, precum si pentru publicarea textelor unor scriitori ca Ray Bradbury, Ian Fleming, Joseph Heller, Jack Kerouac si Margaret Atwood.

Hefner a construit in jurul revistei un imperiu de divertisment de milioane de dolari, care in anii de glorie din decada 1970 a inclus emisiuni TV, un festival de jazz si un lant de cluburi in care chelneritele purtau urechi si codite de iepuras.

De-a lungul anilor, a devenit un personaj de legenda. "Hef" a avut relatii cu sute de femei tinere, s-a casatorit cu cateva dintre fetele care au aparut in revista si a aparut in reality-show-uri alaturi femei care aveau mai putin de o treime din varsta lui.

Hefner a schimbat lumea si ceea ce oamenii considerau in anii '60 subiecte tabu pentru el nu erau deloc. Revista Playboy a facut mai intai America si, apoi, lumea intreaga mai deschisa sa discute despre sex.