Forțele aeriene ucrainiene atacă pozițiile rusești de pe Insula Șerpilor

0fbf15cd 0e32 423e b2fd cde1b77c2fd9

Aviația ucrainiană a atacat în cursul serii de ieri pozițiile rusești de pe Insula Șerpilor folosind două avioane SU-27.

În cursul acestei zile armata ucrainiană a continuat atacarea Insulei cu drone TB-2. În timpul acestui atac un elicopter MI 8 a fost distrus.

De asemenea, contraofensiva ucraineană de la nord-est de Harkov înregistrează progrese semnificative și va avansa probabil până la granița cu Rusia în următoarele zile sau săptămâni, afirmă Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în analiza publicată în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Este posibil ca forțele rusești să efectueze o retragere limitată în fața atacurilor ucrainene de succes și se pare că au distrus trei poduri pentru a încetini înaintarea ucraineană. 

În general, armatele distrug podurile doar dacă au decis în mare parte că nu vor încerca să traverseze râul în cealaltă direcție prea curând; prin urmare, este puțin probabil ca forțele ruse să lanseze în viitorul apropiat operațiuni de recucerire a periferiei nord-estice a Harkovului. eliberată de forțele ucrainene. 

Forțele rusești au distrus anterior mai multe poduri în timpul retragerii lor din regiunea Cernihiv – la fel cum au făcut și forțele ucrainene care se retrăgeau în fața ofensivei rusești din primele zile ale războiului.