Fostul comisar european, Corina Crețu spune că fără sprijin politic azilele groazei nu ar fi existat

Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, este de părere că faptele petrecute în acele azile ale groazei nu puteau fi făcute fără un „sprijin” politic, „poate transpartinic”. Totodată, aceasta a subliniat că a fost prietenă cu Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari, și ministrul Familei, Gabriela Firea, dar „nu poți să spui chiar că nu ştii nimic”.

„Aşa cum spunea prim-ministrul, nu este vorba de doi-trei oameni care s-au înţeles să facă un ban de pe urma unor bătrâni amărâţi, este vorba de un sistem întreg şi acest sistem întreg, după opinia mea, pentru că trăim în România şi a intrat deja, cumva, în mentalul colectiv că nişte funcţionari nu pot face astfel de lucruri fără a fi cumva acoperiţi politic, şi aici cred că lucrurile trebuie duse până la capăt. (…) Toate aceste lucruri, cumva, s-au desfăşurat sub ochii unor oameni care poate ar fi putut schimba lucrurile şi mă întreb cum pot dormi liniştiţi acei oameni”, a afirmat Corina Creţu duminică la Prima, potrivit News.ro.

„Este zguduitor ce se întâmplă şi cred că indiferent de culoarea politică la care se ajunge, sau la ambele culori politice, pentru că, până la urmă, e vorba de PSD şi PNL care conduc toate judeţele din România, indiferent de culorile politice, dacă am ajuns să ne omorâm şi bătrânii cu sânge rece, fără să se întâmple nimic, eu cred că încrederea în instituţii şi în politicieni va scădea dramatic, pentru că este un caz care nu poate să nu zguduie orice suflet”, a adăugat Corina Creţu.

În acest context, aceasta a mărturisit că ştie „cazuri de oameni cărora le e frică să vorbească în România”, făcând referire la faptul că „toată lumea ştie că acolo nimic nu se întâmplă fără să ştie domnul Pandele”.