Fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu nu crede în divorțul PNL-PSD

Getting your Trinity Audio player ready...

Premierul Marcel Ciolacu a amenințat că își dă demisia în cazul în care PNL nu este de acord cu noile măsuri fiscale. Pe de altă parte, tot mai mulți lideri ai Partidului Național Liberal cer ieșirea liberalilor de la guvernare și susțin că măsurile cerute de PSD lovesc în electoratul liberal.

Fostul senator și ministru al culturii, Vlad Alexandrescu a fost în direct joi la Radio Clasic, unde a vorbit despre un posibil divorț în coaliția de guvernare:

„Nu cred că va exista un divorț între PSD și PNL. Cred că ceea ce leagă acum cele două partide este guvernarea și faptul că foarte mulți membri ai celor două partide, inclusiv în teritoriu, sunt legați prin fire nevăzute prin funcție, prin demnități pe care le ocupă, prin conducerea executivă a unor agenții, membri în consilii de administrație, și așa mai departe. Cred că este doar o stratagemă de a justifica de fapt această ordonanță de urgență pe care o pregătește primul ministru care va avea cu siguranță consecințe foarte grave atât pentru mediul de afaceri, pentru societățile care cu greu răzbesc în perioada asta, după pandemie, când lucrurile par să se fi normalizat din punct de vedere economic, cât și pentru zone foarte largi, de pildă, pentru instituțiile de cultură, unde se vorbește foarte mult de comasarea, desființarea unor teatre, a unor muzee. Ce se dorește prin această ordonanță de urgență este trecerea direcțiilor județene de cultură care acum țin de administrația centrală, de Ministerul Culturii, la Consiliile Județene, un act pe care și l-a dorit pe vremuri Adrian Năstase și pe care n-a reușit să-l facă. Este de fapt, un cadou pe care domnul Ciolacu îl va face baronilor din teritoriu care de multe își doresc să aibă practic decizia la îndemână în ceea ce privește distrugerea patrimoniului românesc, autorizațiile de construcții care încă sunt împiedicate din motive de protejare a patrimoniului în zone protejate și așa mai departe… Direcțiile județene de sănătate care iarăși o să treacă la consiliile județene, ceea ce este foarte grav, pentru că un aceleași, dar un local poate supraveghea și ce se întâmplă în spitalul din județ, dar și controlul în spital în județ.” – a declarat la Radio Clasic, Vlad Alexandrescu, fost senator și ministru al culturii in Guvernul Dacian Cioloș.