Fostul Palat BCR din București se transformă în hotel de lux

Getting your Trinity Audio player ready...

Familia Dayan, una dintre cele mai bogate familii din Israel, a anunțat planurile de transformare a emblematicului Palat Oscar Maugsch din centrul Bucureștiului într-un hotel de 5 stele. Acest proiect, estimat la 20 de milioane de euro, urmează să aducă o nouă viață clădirii istorice, cumpărată în 2019 de la Banca Comercială Română (BCR) pentru aproape 28 de milioane de euro.

Hotelul planificat va avea aproximativ 157 de camere, distribuite pe trei etaje și mansardă. La parter, curtea interioară dintre corpuri va fi acoperită cu un luminator din sticlă, transformându-se în lobby-ul hotelului. Spațiile parterului vor include restaurante, o sală de evenimente și săli de meeting, iar la subsol va fi amenajată o zonă SPA.

Palatul Oscar Maugsch, cunoscut și sub denumirea de fostul Palat al Societății de Asigurări ”Generala”, este un monument istoric Clasa A, datând din anul 1906. Inclus în Lista Monumentelor Istorice, acest palat reprezintă o parte importantă a patrimoniului arhitectural al Bucureștiului.