Fostul Papă Benedict a murit la 95 de ani

f5e0688e f48d 47f2 a958 70a8d5533344

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit la reședința sa din Vatican, la vârsta de 95 de ani, la aproape un deceniu după ce a renunțat din cauza unei stări de sănătate.

El a condus Biserica Catolică timp de mai puțin de opt ani până când, în 2013, a devenit primul Papă care a demisionat de la Grigore al XII-lea în 1415.
Benedict și-a petrecut ultimii ani la mănăstirea Mater Ecclesiae din zidurile Vaticanului.
Succesorul său, Papa Francisc, a spus că la vizitat acolo frecvent.

Deși fostul pontif era bolnav de ceva vreme, Sfântul Scaun a spus că starea lui a fost agravată din cauza înaintării în vârstă.
Miercuri, Papa Francisc a făcut apel la audiența sa finală de la Vatican cu prilejul Anului Nou la “o rugăciune specială pentru Papa Emerit Benedict”, despre care a spus că este foarte bolnav.
Născut Joseph Ratzinger în Germania, Benedict avea 78 de ani când, în 2005, a devenit unul dintre cei mai bătrâni papi aleși vreodată.
Pentru o mare parte din papalitatea sa, Biserica Catolică s-a confruntat cu acuzații, pretenții legale și rapoarte oficiale despre decenii de abuz asupra copiilor de către preoți.
La începutul acestui an, fostul Papă a recunoscut că s-au făcut erori în gestionarea cazurilor de abuz în timp ce era arhiepiscop de München între 1977 și 1982.