Fostul primar general, Sorin Oprescu a fost condamnat la închisoare cu executare

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a primit o condamnare de 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi pentru 3 ani. Judecătorii i-au dat inapoi banii ridicați la percheziție, dar au decis să-i confiște alte sume.

Decizia nu este definitiva și poate fi atacată la Curtea de Apel București.

Oprescu a fost achitat pentru spălare de bani, dar a primit cu o pedeapsă de 4 ani cu executare pentru luare de mită, 1 an pentru constituirea unui grup infracțional organizat și 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

Instanța a mai dispus confiscarea sumelor de 25.000 euro și 695.871 lei de la Oprescu, dar a ridicat sechestrul pus pe imobilul partenerei sale, Adriana Nica, și a refuzat confiscarea extinsă a averii în cazul acesteia, așa cum au cerut procurorii.

De asemenea, judecătorii au menținut măsura sechestrului asigurator pe câteva proprietăți ale lui Sorin Oprescu, dar au ridicat sechestrul pus pe casa și terenul acestuia din Ciolpani.

Lui Oprescu i-au mai fost interzise temporar și următoarele drepturi:

a) dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice;
b) dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat;
k) dreptul de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public;

UPDATE: Judecătoarea Iosefina Pârvu de la Tribunalul Bucureşti a făcut o eroare materială în decizia de condamnare a fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a fost condamnat luni pentru mai multe infracţiuni: 4 ani pentru luare de mită, 1 an pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi 3 ani pentru abuz în serviciu, el fiind achitat pentru spălare de bani.

La pedeapsa cea mai mare, de 4 ani, ar fi trebuit adăugat un spor de o treime din celelalte pedepse (1 an şi 4 luni), condamnarea finală trebuind să fie 5 ani şi 4 luni închisoare, şi nu 4 ani şi 4 luni, cum apare în decizie.