Fotograful român Vadim Ghirda, printre câștigătorii concursului de fotojurnalism World Press Photo

Fotograful român Vadim Ghirda a câștigat premiul al II-lea la categoria ''Contemporary Issues'' (Probleme contemporane) a celui mai prestigios concurs de fotojurnalism.

Fotografia câștigătoare, intitulată ''Migrant Crossing'' (foto sus), a fost realizată la 14 martie 2016, pentru agenția Associated Press. În imagine apare o femeie susținută de doi bărbați în timpul traversării unui râu, ca refugiați care încearcă să ajungă în Macedonia pe o rută care ar ocoli gardul de frontieră. Sute de refugiați au părăsit o tabără supraaglomerată de la granița greco-macedoneană în această zi, la scurt timp după închiderea granițelor Macedoniei, hotărâți să se îndrepte spre nord, în ciuda pericolelor de trecere, conform descrierii postate pe site-ul World Press Photo.

Cu degetul arătător în aer, o armă în mâna dreaptă și chipul marcat de furie, aceasta este imaginea criminalului ambasadorului rus în Turcia (foto jos) surprinsă de fotograful turc Burhan Ozbilici, care a câștigat premiul cel mare al celui mai prestigios concurs de fotojurnalism, după cum au anunțat luni organizatorii World Press Photo.

poza