Franța: 2.500 de persoane au sărbătorit revelionul la un rave party ilegal

Aproximativ 2.500 de persoane, venite din toate colțurile Franței și unele chiar din străinătate, au sărbătorit Anul Nou în vestul Franței în cadrul unei petreceri neautorizate care nu a putut fi împiedicată de autorități, scrie AFP.

Potrivit presei locale, citată de Le Figaro, petrecerea s-a terminat sâmbătă dimineața, cu puțin timp înainte de ora 08,00. „Nu a avut loc o intervenție a forțelor de ordine”, a precizat prefectura, care a evocat o „întrerupere a sunetului”.

Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, a convocat vineri seara la Paris o reuniune în încercarea de a „restabili o situație normală”, după cum a precizat acesta pe Twitter.

În jurul orei 20,30, petrecerea continua pe muzică tehno în hangarele localității Lieuron, la sud de orașul Rennes.

Jandarmii, plasați la intersecții, încercau să împiedice noi participanți să meargă la petrecerea rave. În cursul zilei un elicopter survola locul.

Jandarmii au încercat joi seara să împiedice petrecerea dar „s-au lovit de ostilitatea a numeroși petrecăreți”, a afirmat prefectura departamentului Ille-et-Vilaine.

În cursul acestor confruntări, „o mașină a jandarmeriei a fost incendiată, alte trei degradate iar în militari au fost aruncate sticle și pietre, care au provocat răni ușoare”, potrivit sursei citate.