Franța acordă 50 de euro de persoană pentru reparații de biciclete pentru a stimula ciclismul după ridicarea restricţiilor

Franța va acorda un stimulent de 50 de euro de persoană pentru reparații de biciclete. Autorităţile doresc ca cetăţenii să renunţe la maşini şi să facă naveta pe biciclete după ridicarea restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, pe 11 mai, scrie Reuters.

Ministrul Mediului, Elisabeth Borne, a anunțat joi un plan care include un fond de 20 de milioane de euro pentru costurile lucrărilor de reparaţii, instalarea unor locuri de parcare temporară pentru biciclete și finanțarea sesiunilor de lecţii pentru ciclism.

Guvernul dorește să stimuleze mai multe persoane să folosească bicicleta și să reducă supraaglomerația din metrou și autobuze, unde este greu să menţii distanța socială necesară pentru a preveni transmiterea virusului.

Borne a spus că guvernul va demara și un program care permite angajatorilor să deconteze până la 400 de euro din costurile călătoriei angajaţilor care fac naveta pe bicicletă.

“Ne dorim ca această perioadă să fie o nouă etapă în direcția culturii ciclismului și ne dorim ca bicicleta să fie noua regină”, a spus Borne pe Twitter.

Federația franceză de ciclism (FUB), care va coordona programul de reparații pentru biciclete, a declarat că guvernul a pregătit 300.000 de vouchere în valoare de 50 de euro fiecare pentru programul de reparații și a spus că schema va fi extinsă dacă va avea succes.

“Ciclismul poate contribui la prevenirea celui de-al doilea val al pandemiei coronavirusului”, a declarat Olivier Schneider, președintele FUB.

Parisul și alte orașe franceze planifică, de asemenea, să creeze noi piste pentru biciclete, luând din spațiul destinat maşinilor.

Pierre Serne, care coordonează planul de ciclism al guvernului, a declarat la radio-ul local France Bleu că zona metropolitană a Parisului intenționează să creeze până la 750 km de noi piste pentru biciclete, pentru a facilita circulația rutieră din orașele din afara capitalei, în special pentru biciclete electrice foloste pe distanțe mai lungi.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat pe Twitter că va crea noi piste pentru biciclete pe liniile de metrou 1, 4 și 13. Ea a mai spus că principala autostradă pe direcţia est-vest, Rue de Rivoli, va fi rezervată pentru biciclete, autobuze, taxiuri și vehicule de urgență.

Orașul își face, de asemenea, planuri de îmbunătățire a conexiunilor de benzi pentru biciclete din oraş cu districtul financiar La Defense din partea de vest a Parisului.

Parisul are în prezent circa 370 de kilometri de piste de bicicletă, iar, odată cu inaugurarea pistelor temporare, se aşteaptă ca întregul circuit să ajungă la 650 de kilometri.

sursa: green-report.ro