Gabriela Firea cu un pas mai aproape de demisie

Getting your Trinity Audio player ready...

Gabriela Firea are termen de gândire până luni dacă-și dă sau nu demisia de onoare din Guvern, au declarat pentru Digi24.ro surse din conducerea PSD.

După publicarea de către Digi24 a documentului care dovedește că patronul ”azilelor groazei”, Ștefan Godei, a fost angajat la cabinetul de senator al Gabrielei Firea, dar și la clubul de fotbal deținut de primăria lui Florentin Pandele, Gabriela Firea nu mai poate scăpa de datoria de a da explicații în fața colegilor din BPN, care o acuză de prejudicii aduse imaginii formațiunii.

„Mingea este la ea”, au explicat sursele citate, care au precizat însă că, până la ora redactării acestui articol, nu a existat nicio discuție între Gabriela Firea și Marcel Ciolacu, așa cum s-a întâmplat înainte de demisia anunțată joi de Marius Budăi, acum fost ministru al Muncii. Dacă nu va lua decizia unei demisii din Guvern, partidul va discuta luni, în ședința conducerii, retragerea sprijinului politic acordat Gabrielei Firea, ceea ce va duce la demiterea ei din funcția de ministru al Familiei.   ”Din punctul meu de vedere, doamna Firea este cea care trebuie să explice. Nu a existat nicio ședință a unui for, probabil va exista, decizii se vor lua, nu știu dacă o vor privi pe doamna Firea.

Nu s-a redefinit noțiunea de onoare. Domnul Budăi a decis. Din perspectivă personală și coleg de partid cu doamna Firea, din punct de vedere al atribuțiunilor ministerului Familiei nu avea niciun fel de legătură cu azilele. Din punct de vedere politic, demisia este un act unilateral, nu pot eu să o îndemn”, a declarat, joi, la Digi24, purtătprul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu. Acesta a spus că Gabriela Firea trebuie să explice relația cu Ștefan Godei. ”Doamna Firea va trebui să explice această apropiere dacă ea a existat și să decidă în consecință. Va fi o întâlnire la vârful partidului zilele următoare și această speță probabil nu va putea fi evitată. Poate fi considerată o problemă de imagine din momentul în care această știre se rostogolește peste tot. Din perspectiva PSD, domna Firea este prima care trebuie să explice”, a spus Romașcanu.  Gabriela Firea este primvicepreșdinte al PSD și și-a declarat intenția de a candida din nou pentru funcția de primar al Capitalei. În partid se cunoaște de multă vreme existența unei rivalități între ea și liderii bărbați ai formațiunii, Marcel Cilacu temându-se de o eventuală dorință a Gabrielei Firea de a candida la alegerile prezidențiale.